WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

16 February 2009

Kayuhan Bukit 300 kaki, Nibong Tebal

Kayuhan dengan 7 rider(15/7/09).. tetap meriah. Cikgu Razif tuang kelas OUM hari ni pasai layan kawan-kawan. Berkumpul di R&R Juru .. lebih kurang kul 7.45 semua sampai... Wak Yadi jadi kepala hari ni.. Dia sorang saja tau jalan nak pi... Pendakian bermula dekat jam 9.00 pagi.. Downhill layan habis... Habis ride singgah makan kat warung apa tah... Terima kasih Rafid PGR for the "High Tea" pagi ni ( Peknga + air ikut order).Ada pekara menarik berlaku hari ni.. Kehadiran seorang tukang urut... ingat kan mula wayar short... lastly tau juga la .. dia nak promosi urut rupanya... Pak Amin... sapa teringin nak servis boleh contact dia... Yang tak sedapnya.. asal dapat orang baru... "lan ambik no telepon"... Kena ikit arahan pengerusi (Tok batin Razif taurus bukang Razif Niyang Rapik)... Dapat kawan baru hari ni... sporting... Nak tau lebih lanjut tunggu la.. dalam proses edit gambag and video.... Balik masing-masing bawa diri ... mungkin semua dok senyum sorang-sorang dalam keta... Wak Yadi ngan Tok batin kena mesyuarat untuk arrange skali lagi tapi semua kena ada...

Koleksi gambar... macam biasa di picassaweb... ada link kat atas sebelah kanan...

Rider hari ni :... Razif Taurus, Wak Yadi, Lan Sinic, Mat Jamnapari, Rafid PGR, Razif BPJ dan Man Din "marvelous" perda

4 comments:

  1. tahniah buat sumua rider yg tlh berjaya menawan puncak 300 kaki..downhill layan giler beb. Rock shok REBA syok habis, Giant XTC hitam putih, dulu klu nk tangkap dia..tgu masa naik bukit tp lani naik ka turun ka sama shj..bedesup, nampak pungkog kecik sj nun jauh di depan..tapi ada sikit hal yg tak menyenangkan...kalau dah pancit dan tak larat nk kyuh naik bukit jgnlah buat mcm2 alasan yang kdg2 smp menghina kehidupan org lain..jgn jadikan bau getah sekerap sbg penyebab tak boleh bernafas smp tpksa berenti kyuh..dah nasib dia jd penoreh getah nk buat mcmna? lagipun salah kita juga yg p main kt situ, bukan salah dia (penoreh) yang hari2 mencari sesuap nasi disitu..kita patut bersyukur nasib kita lebih baik dari dia (bukan mengutuk bau getah sekerap)..kita ada jugak duit lebih smp boleh beli basikal harga ribuan RM..dia, kalau tak hujan oklah tp klu musim hujan...hnya Allah shj yg tahu..harga rotor brake kita shj dia dapat buat belanja dapur selama 2 atau 3 bulan..cuba pulak kalau nasib kita mcm dia????ingat hidup ini mcm roda, kdg2 di atas..kdg2 di bwh..semua rider pun bau getah sekerap nan pekat tu tapi maintain cool sbb anak dara pak cik tu...wow!!! smp hari ni ada mbr rider kita dok teringat senyuman dia..jgn kena putri bunian dah la..apapun sekali lagi tahniah buat semua rider trutama TOK BOMOH NIYANG RAPIK (razif BPJ) yang telah berjaya smp ke atas!!! pek nga kt kdai kopi tu sedap mcm org yg hantar mai kt meja!!!semoga rafid PGR d murahkn rezeki agar dpt belanja lg kami d len kali..

    ReplyDelete
  2. dasyat komen 2 siap kenen kat kawan...kah kah kah... lain kali kita layan off road semua.... naik offroad turun pun offroad...... ader satu bukit lagi... bukit 500 yag ni lagi layan.... nak p kena tunggu... bagi habis 3 bukit dulu....

    ReplyDelete
  3. Kita perlu bersyukur atas apa yang kita ada....

    ReplyDelete
  4. Lokasi ni bukan dalam Nibong Tebal..fakta sebenar adalah lokasi ni dalam daerah B.Baharu,Kedah

    ReplyDelete

Tribute to Gary Moore

Loading...