WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

26 July 2009

UUM race 09 .... koleksi gambar..

Ada lebih kurang 50 gambar .. macam biasa klik pautan berwarna untuk ke picassaweb. Mungkin ada yang tak tak tahu picassaweb adalah sebahagian dari kemudahan dalam rangkaian google untuk kemudahan. antara kemudahan lain dalam satu akaun google ialah gmail, blogspot, picassaweb, document dan calender........... jadi mudahlah blogger atau moderator untuk upload dan kemaskini hanya semua perkara dalam satu akaun. Semua gambar yang ada dalam koleksi UUM race ini adalah dari kamera Moderator dengan Aziz JPJ

pautan ke koleksi gambar crossort punya koleksi gambar http://www.picasaweb.google.com/crossortxc..... klik di sini

Permit memasang rak basikal dari JPJ

klik atas imej untuk besarkan gambar

DAH DAPAT DAH ..... Kelam kabut juga dibuatnya apabila pihak JPJ tahan seorang kawan MTB kita di Kedah kerana katanya salah membawa basikal di atas bumbung kereta. So Mod ambil keputusan untuk buat semakan dengan JPJ. Dengan bantuan kawan kita(Aziz) yang kerja di JPJ Seberang Jaya.... Fix satu hari buat appointment dengan jurutera JPJ .. bawalah basikal ke JPJ dengan kereta kancil mod... Ambil gambar sana sini depan belakang dengan dan tanpa basikal kat atas carrier di atas bumbung... Jurutera tu kata tunggu dalam 2 minggu ... dia akan submit benda tu ke Ibu Pejabat JPJ di Putera Jaya sebab sebelum ni x pernah orang minta permit........ Kata dia pemasangan rack x salah... yang salah dari segi keselamatan apabila diletak basikal kat atas bumbung.

Pendek cerita smalam(16/07/09) mod dapat berita gembira.... dibenarkan.... Boleh buat permit dengan cara bawa perkara berikut ke JPJ Seberang Jaya bahagian Kejuruteraan Automotif :

1) Salinan kad pengenalan
2) Salinan geran kereta
3) 4 keping gambar kereta dengan basikal di atas bumbung kereta dari posisi depan, belakang. kiri dan kanan kereta

.......... sampai di sana, isi borang ... serah borang.... dapat resit... dan tunggu permit... katanya dalam tempoh seminggu. Tiada bayaran dikenakan.

16 July 2009

Interface baru untuk blog kita......

Ok ke tak.......... mohon kawan-kawan bagi pandangan. Positif atau negatif mod terima

04 July 2009

Sekitar NTMBA 09.... Sorry lambat... kalut


Jane...Chen mana ??... Chen roadie maa... mana mau mai...




Gambar yang kat bawah masa ambil goodies kat umah moderator pada malam sebelum event


Nak tengok semua gambar klik kat link berwarna ni http://www.picasaweb.google.com/crossortxc

01 July 2009

Kedah Jamboree .... 1 Ogos 2009

Untuk makluman ... oleh kerana tempat terhad hanya 10 nama yang confirm dengan mod sahaja akan dhantar pada penganjur.... Tambah sorang lagi... nombor 11

Updated....
1. Mazlan Mat Zain (M)
2. Nor Alahyadi bib Kariman(L)
3.Mohd raziff bin Md Shariff (l)
4.Muhammad Razin bin Mohd Raziff (M)
5.Nasiren Sarip (M)
6.Muhamad Akmal Hafiz bin Nasiren (M)
7.Muhamad Hafiz bin Ibrahim (L)
8.Ayusraimi bin Ahmadu (XL)
9.Dahlan bin Mohd Noh (M)
10.Amran bin Mohd Noh (XL)
11. Md Zain bin Othman (XL)

Tribute to Gary Moore

Loading...