WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

28 February 2010

Koleksi Imej Kayuhan Amal OKU

Pelepasan para peserta

Crossort yang turut ambil bahagian...

Rozei ngan anak megat...

Man Din (Marvellous) pun ada hari ni

Cikgu awa ngan anak sulong (Rock Junior)

Gary punya rider dgn awek Indon kat Tanjung Dawai...

Mana cikgu lan ....

Tak ada yang kecundang sebenarnya hari ni... semua berjaya... ikhlas

Baguih punya dok relax sambil dengar lagu alunan Band jemputan masa makan tengahari


Band jemputan... selingan masa dok makan ...

Koleksi 64 foto Kayuhan Amal OKU.. Sila klik di sini

Kayuhan bermula lebih kurang pukul 8.00 pg... Rider rasanya dalam 200 orang.. kawalan lalulintas dari polis trafik marvellous... sampai kayuh sorang-sorang dekat mana-mana lampu isyarat pun dia blok semua kenderaan lain utk beri laluan. Jarak kayuhan mod rasa dalam 100 km(+-). Tak ramai sgt peserta tak tau apa sebab, Mungkin jarak (bagi beginner)... Mungkin ada event lain... Apa-apa pun tahniah pada semua tak kira la... habis ke tak habis ke ... Anda berjaya sebenarnya . Walupun tak banyak sumbangan yang kita beri (RM 40)iaitu sumbangan secara individu... Tapi cuba bayangkan kalau hari ni ada 1000 rider... Apa yang kita boleh bantu golongan ini .... Berapa banyak event kayuhan di Malaysia ni sehingga hari ni dibuat atas dasar membantu mereka yang kurang bernasib baik....Masa makan tengahari mod nampak golongan OKU ni kat depan pentas dan di atas pentas.... Dalam hati terdetik... Betapa besarnya nikmat yang Allah SWT bagi pada keluarga aku

22 February 2010

Kayuhan Bendang (Anjuran Pejabat Belia Daerah Seberang Perai Utara)

Semalam seorang rakan dari Pejabat Belia datang rumah mod minta tolong letakkan borang Kayuhan Bendang yang dianjurkan oleh Pejabat Belia Daerah Seberang Perai Utara melalui blog CrossORT... x ada masalah... so sapa -sapa yang berminat boleh la download borang tersebut dengan cara klik imej kayuhan bendang di atas. Mod juga bagi pihak sahabat dari Pejabat Belia Daerah Seberang Perai Utara harap mana-mana blogger MTB boleh letak event ni ke dalam blog masing-masing.

Sebarang pertanyaan sila hubungi:
1. Mohammad bi Saud - 019 - 4589908
2. Mohamad Shukri - 017 - 4433660 (Fax:3244344)

Tarikh tutup penyertaan : 1 April 2010

** CrossORT tak terlibat dalam penganjuran ini sekadar membantu mempromosi sahaja...

18 February 2010

Crossort yang semakin rosot

Sabtu 13 Februari 2010.... Minggu ni semua kelam kabut dan bawa hal masing-masing. Tapi yang syoknya aktiviti berbasikal jalan jugak... Wak Danial, Bang Nasiren ngan Zain telepas kayuh ke Gunung Jerai... Sementara Yus ngan 4 member crossort lain kayuh di Balik Pulau... Mod pulak x kayuh tapi balik kampung bini di Kuala Kangsar... Apa-apapun cuti raya cina kayuh tetapa kayuh..

Ha... ni satu lagi berita tapi masih rahsia bro... Tengok la sehari dua ni ada satu lagi kejutan dalam ahli crossort... jom kita tunggu untuk terjah

15 February 2010

Kayuhan hari-Harimau

para riders yang turut serta dalam kayuhan pagi isnin 15/02/2010

Bang din.. dengan dia punya Merida

Baru di letakan batu kerikil... x boleh nak kayuh langsung

Downhill pondok durian... lama dah tak lalu sini


Bukit botak...some-soul selamba saja la ragaih bukit

Shapawi pun OK... Kat Bukit Paya Merbau hari tu dia humban basikal

Tengah rilex minum pagi

Ish.... pecah pulak tiub ni... Mod tengah nak tukag tiub dalam

Kesian trek 8500 mod... mau pening handlebar tu pasai tetungging

Nak tengok baki imej yang mod snap dalam kayuhan klik di sini

Seorang apek berkebun di pinggir hutan... Satu hari dia mengeluh pada rakannya,"Itu halimau pun wa tatak takut... tapi wa punya bini hali-hali mau... wa manyak takut lo"....

Tapi kayuhan hari-harimau bermaksud tiap-tiap hari rasa nak berkayuh bukannya cerita apek di atas. Sebenarnya hari ahad pagi jumpa somesoul kat pantai merdeka dengan anak saudara dia yg bercuti... so dia kata kalau hari Isnin boleh adjust 1 kayuhan cantik jugak sebab anak saudara dia ni kaki kayuh jugak kat KL... Mod ngan Cigu Razif try adjust... Hasilnya pagi tu ada la 14 rider..

14 February 2010

Kayuhan Hari-Hari Mau... Raya Cina


Tarikh : 15 Februari 2010
Hari : Isnin
Destinasi : Bukit Birut
Masa : 7.30 pg
Tempat berkumpul : Depan rumah cikguLan Bertam Perdana, Kepala Batas

Ada masalah boleh call 013 - 4334340

Jom pakat pi ramai-ramai... sapa nak pi pun boleh

06 February 2010

Kayuhan Tanjung Tokong, Penang

Ni masa on the way ke feri dari Kepala Batas

Dalam feri....

Traffic light Gurney drive... Dulu ada roundabout kat sini

Nak sampai dah ke Tanjung Tokong

Sebaik sampai diambut oleh kumpulan paluan gendang bhangra

Ada yang terkejut dapat sambutan tu pun ada

Makan ... jangan tak makan ... tengahari nati nasi tomato pulak

Bergambar ramai-ramai kat depan bilik gerakan komuniti pendudukl

Senyummmmm..... Ni masa kat Padang Kota Lama

Finally... sampai gak kat Kepala Batas.. semua sampai tanpa kecederaan... Syukur Alhamdulillah


Gempaq jugak hari ni(6/10/2010)... Lebih kurang 53 riders yang join kayuhan ke Tanjung Tokong dari Kepala Batas. Jarak Kayuhan 59 km. Terima kasih kepada SM Akob dari IPDSPU yg organise makan minum kita orang semua. Minum pagi disediakan oleh komuniti penduduk Tanjung Tokong.. makan tengahari nasi tomato depan Telekom Kepala Batas... Riders cuma hulur sorang RM 5 untuk semua tu termasuk tambang feri... Nasi tomato pulak ada sponsor. Masa pegi semua maintain ikut speed ditetapkan ... masa balik pulak mcm biasa ... ikut nafsu dan kemampuan masing-masing...

01 February 2010

One Stop D' Bukit Birut.... Stand by me








Pagi ahad 31/01/2010 patutnya mod ada kuliah (kelas OUM)... Tapi x pegi pasal Yus ajak ke Bukit Birut bawa rider- rider yang baru ... Enjoy jugak...

Untuk lihat semua gambar yang mod snap pagii ahad 31 hb. tu klik pada pautan ini untuk dibawa ke picassaweb

Bukit Paya Merbau, Bandar Baru, Kedah

Rafid bagi taklimat apa pulak dah ni... ka dok ambik order

Tengok muka pun tau... semua enjoy ... lupa semua masalah kerja rutin harian

Makan pagi ni ditaja oleh Cikgu Awa
3 keping gambar kat atas ni sepetutnya di bawah sekali... miss masa upload semalam

Abg Ad dgn Cikgu Awa depan One Stop sebelum bertolak ke Nibong Tebal/Bandar Baru

Dan lagi balut rokok daun brader kita sebelum bertolak


Rock dgn orang baru dia ... Trek 8500 .. Sedap bang... climbing ngan descending.. (racun...)

Orang kuat crossort ni... Nasir aerodinamik... kalu mai angin dia jangan sapa boleh hambat

Anuar ... tengah dok kira bunga tayar sambil kayuh

Signboard ... on the way ke puncak

Mana rock pi ni... kesian cikgu awa... Rock dok tunggu kat atas... mana bini aku pi ni

Lupa segala masalah sepanjang minggu... masing-masing enjoy... jangan fikir pasal kerja

Ish.. Trek 8500 rock ngan Ustaz Hafiz.. sedang beramah mesra





Bertolak kul 7.45 ke destinasi... Riders ada 10 orang rasanya. Jarak hanya lebih kurang 7km tapi dia punya pacak masa mula off road boleh tahan... mau terangkat tayar depan... Trek rasanya banyak berbeza banding dengan kayuhan terakhir kat sini... Bukit dah mula digondolkan... banyak laluan air... kemarau pulak tu... so kebanyakan laluan dia punya tanah menjadi keras dan agak berpasir.... overall OK la... Lepas ride mcm biasa.. melayan nafsu makan pulak.... lepas tu pakat-pakat balik sendiri....

Mod test trek 8500 yg baru sambag.... dia punya performance marvellous... tapi halfway bagi isteri naik... pasal x gamak tengok dia kayuh frame lama... nampak tersiksa... akibatnya.. lepas tukar basikal isteri mod langsung x berhenti kayuh teruih climb sampai atas menara di puncak... mod pulak terkial-kial ikut belakang..

Tribute to Gary Moore

Loading...