WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

06 February 2010

Kayuhan Tanjung Tokong, Penang

Ni masa on the way ke feri dari Kepala Batas

Dalam feri....

Traffic light Gurney drive... Dulu ada roundabout kat sini

Nak sampai dah ke Tanjung Tokong

Sebaik sampai diambut oleh kumpulan paluan gendang bhangra

Ada yang terkejut dapat sambutan tu pun ada

Makan ... jangan tak makan ... tengahari nati nasi tomato pulak

Bergambar ramai-ramai kat depan bilik gerakan komuniti pendudukl

Senyummmmm..... Ni masa kat Padang Kota Lama

Finally... sampai gak kat Kepala Batas.. semua sampai tanpa kecederaan... Syukur Alhamdulillah


Gempaq jugak hari ni(6/10/2010)... Lebih kurang 53 riders yang join kayuhan ke Tanjung Tokong dari Kepala Batas. Jarak Kayuhan 59 km. Terima kasih kepada SM Akob dari IPDSPU yg organise makan minum kita orang semua. Minum pagi disediakan oleh komuniti penduduk Tanjung Tokong.. makan tengahari nasi tomato depan Telekom Kepala Batas... Riders cuma hulur sorang RM 5 untuk semua tu termasuk tambang feri... Nasi tomato pulak ada sponsor. Masa pegi semua maintain ikut speed ditetapkan ... masa balik pulak mcm biasa ... ikut nafsu dan kemampuan masing-masing...

7 comments:

  1. Salam bro, tq untuk semua rider yg joint kayuhan tg tok kong. tq juga ut SM Akob dari IPDSPUCC atas semua urusan. Group krosot yg pi, rock, anugerah, rafid, nasir senior dan anuar ppc kalau tak silap la. masa pi semua dlm keadaan tenang saja sampai ke tg tok kong, masa on way nak balik dah nampak reaksi gelisah kaki2 pecut (sprinter)dok tunggu sapa yg nak mula breakway, keluar2 feri jumpa dengan lebuhraya BOER, apa lagi, masing2 bukak langkah "belah", member kita (rock) ngan frame trek 8500 pun sakan la ni, tukar2 frame dah jadi org lain masa kayuh, betoi ka rock ni, jenuh jugak nak ligan, kram pun dak dah la ni, naik gon laju bro,

    ReplyDelete
  2. Mana ada rock laju.... naik gon boleh la... naik bukit mau tekangkang... mai la frame apa pun x jadi. semua atas kaki jugak

    ReplyDelete
  3. Kenape tak percaya ka....., kita yg dok follow dibelakang tau la laju ka pelan, yg dok kayuh didepan mana nak perasan dah, tak dan nak tengok meter, kira dok pulun saja nak pi ke depan bro, kaki pun baik punya bro,

    ReplyDelete
  4. Ha.. Ha.. anugerah ikut belakang orang lain tu... pelanduk 2 serupa

    ReplyDelete
  5. bang lan, gambar team members kat panel kanan tu kena tukar la..

    Lan Sinic tukar Lan Trek

    ReplyDelete
  6. Ha... Ha.. tempat jatuh lagi dikenang

    ReplyDelete
  7. kena cari pribahasa lain nih bang lan,

    bab-bab jatuh ni bikers takut kalau dengaq...ha..ha..ha

    ReplyDelete

Tribute to Gary Moore

Loading...