WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

30 August 2010

Happy Ride With Teachers

Anjuran:
Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK Bertam Indah
13200 Kepala Batas, Seberang Perai

dengan kerjasama:
IPD Seberang Perai Utara

Tarikh: 16 Oktober 2010 ( Sabtu)
Flag off: 7.30 pg

Acara:
- Kayuhan pelajar-pelajar SK Bertam Indah diiringi motosikal berkuasa tinggi (10 km)
- Kayuhan peserta “Happy Ride With Teachers”(30 km +/-)
- Cabutan Bertuah

Butiran kayuhan :
- Terbuka kepada “road bike ” dan mountain bike“. Keseluruhan kayuhan menggunakan
jalan bertar.
- Kayuhan adalah bertujuan untuk kutipan tabung PIBG SK Bertam Indah dan bercorak
“funride” sepenuhnya disamping menggalakkan aktiviti berbasikal untuk kesihatan.
- Setiap penyertaan akan dikenakan bayaran penyertaan RM30.00. Semua peserta yang
berdaftar akan mendapat sehelai T-shirt, makan tengahari dan peluang memenangi
cabutan bertuah.

Untuk pertanyaan sila hubungi : Cikgu Hawa binti Mat Yazid - 0134386378 /SM Yaakob - 0194118908

KLIK PAUTAN INI UNTUK DOWNLOAD BORANG PENYERTAAN

28 August 2010

Majlis Berbuka Puasa CrossORT XC d'One Stop Cycle Shop

TQ Isteri-Isteri gang Crossort yg faham ngan minat suami... Ada antaranya rider jugak... Tapi bukan semua ada dalam gambar ni... mana pi lagi setengah... ushar bazar ramadhan kat depan tu kot

Anak Taurus(Cikgu Raziff) ... manja dgn rock ngan isteri

Ha.. Yang ni tauke kedai One Stop (Yus).... TQ tahun depan ada lagi kot

Cikgu Awa (wife rock) dengan Kak An(Isteri Anugerah Crossort)

Cikgu Razif(Taurus) ngan bro Nasiren

Yus, Abg Ad, Izmi... Izmi balik dari KL untuk buka di One Stop

Rafid (partner Yus)... dok bg taklimat apa tah...

Ustaz Hafiz 8500.... Imam sembahyang maghrib

Sembahyang Maghrib berjemaah... Tu.. Taurus lambat sampai... pi beli barang sekolah anak dulu di Tesco. Baju melayu sepasang tu AmirulMekanik One Stop).. Ingat malam ni nak buat majlis bertunang dia. Sebelah dia anak Rock. sebelah lagi Tu Bang Din Blue Merida

First time crossort berkupul dan berjemaah bersama-sama..

Makan.. jangan x makan... Yang tengah dok suap tu isteri Kamarul

Sempoi jugak... tahniah pada Yus kerana berjaya uruskan majlis. abang Ad nampak mcm tok penghulu malam ni. somesoul duduk mcm orang nak jadi saksi kawin..

Awat x makan lagi.... Sabag... tunggu orang azan dulu

Pakat dok pikiaq yang mana nak makan dulu ni

27 OGOS(17 RAMADHAN 1431) -Majlis berbuka puasa... Ramai jugak yang mai...Yang x datang tu ada hal. Izzat baru dapat baby (Tahniah).. Overall kedatangan hampir penuh. TQ pada One Stop Cycle yang menaja jamuan buka puasa di samping masing-masing bawa serba sedikit. Semoga dimurahkan rezeki pada masa-masa akan datang.

10 August 2010

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Diucapkan selamat berpuasa kepada semua MTB yang beragama Islam seluruh negara yg singgah ke blog ini. Semoga di bulan yang mulia ini kita dapat menginsafi, menggandakan ibadah kita dan semakin dekat kepada DIA.

03 August 2010

Koleksi gambar dari lensa Adihariman

Pautan ke himpunan gambar hampir 700 keping dari lensa kamera Adihariman
KLIK DI SINI

Personal Moderator Facebook

Selain dari sini anda boleh melihat koleksi kayuhan di moderator punya facebook...
KLIK DI SINI

Koleksi Penuh NTMBA 10 darjah 2 (57 imej) by... rock crossort

Sebenarnya koleksi ni gabungan dari 2 kamera yang mod bawa... masa dalam hutan guna compact nikon camera... manakala gambar di kawasan USM selepas kayuhan guna canon DSLR 400D... Klik pada mana-mana bahagian pos ini anda akan dibawa ke Crossort picassaweb photo collections

Nibong Tebal Mountain Bike Adventure 2010 ... part 3

Berkumpul di Tol Bertam...bertolak ke Nibong Tebal

Zain, Jai, Nasiren, anak nasiren, aziz.... di depan mereka ialah mod tengah ambik gambar

Adi baguih punya dok pekena buah moktan

Fuyoh.... x boleh nak cakap

Taurus....



Part 3... koleksi foto awal dan semasa dalam hutan..dan jamuan rambutan oleh penduduk kampung

02 August 2010

Nibong Tebal Mountain Bike Adventure 2010 ... part 2









he..he... malam ni sambung up load sikit... Kata orang sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. tapi bila dah jadi bukit-bukit tu la yang tak tahan..... "KEJANG OTOT"

Nibong Tebal Mountain Bike Adventure 2010 ... part 1












Part 1... Sebahagian dari gambar yg sempat edit pagi ni.... Banyak lagi akan di muat naik dalam waktu terdekat

Tribute to Gary Moore

Loading...