WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

28 October 2009

Kayuhan Klasik Basikal Besi...

Nostalgia ni ..... Mr. Chen minta tolong pamer dalam blog crossort.... No problem ma... Untuk download borang sila lihat pada bahagian "Download" top page. Klik kat sini pun boleh

CrossORT dan 5/8 Bertam Putra di Ulu Paip













KLIK ATAS IMEJ UNTUK BESARKAN GAMBAR

Sempena cuti Deepavali 17/10/2009 yg lalu... Geng Bertam Putra 5/8 ambil kesempatan pegi berkelah kat Ulu Paip... So rock join sekali... Kebetulan 5/8 penuh ngan geng crossort ... so gathering tu cara x langsung nampak mcm crossort punya event... Apa pun hari tu semua orang enjoy .... Mungkin lepas ni kita buat "gathering" just for ahli keluarga crossort .... Bukan apa bila semua geng gerek baru sembang bab tu saja ... kalu dah ramai ngan bukan peminat MTB nanti orang boring sembang ngan kita ..... Ni pun ada ura-ura nak buat "pertandingan boling" sebagai acara sampingan.... Zain ("goose" pun dia... "anugerah" pun dia) tengah buat paperwork.... nak kena bentang dalam mesyuarat akan datang... tempat x tau lagi ... mungkin kat puncak Bukit Birut kot... Mungkin mod akan buat sato poll untuk survey pendapat kekawan kita dalam crossort...

22 October 2009

Kayuhan Warisan Taiping 2009 .... coming back

Welcome Back!

Kayuhan Warisan Taiping 2009 (KaWaT'09) will be back this coming December.

Seperate this event to all those mtbikers and mtb clubs all over Malaysia, South East Asia or all over the world.

Tentatively, the event will be on the followings:

  • Date : 27 December 2009
  • Location : Taiping Heritage Town. ( Detail on the assembly, flag off location etc will be notified soon)
  • Fee & Winning Prizes : Will be announced soon
For your info, this event will be the annual event for Taiping Heritage Town. Due to the massive and supportive participant, this year we're hoping that more participants with more thrills and enjoyment that will never last.


To make this big event successfull, we're looking for any sponsorship or collaboration from any industry players, GLCs, NGO's, Goverment or Individuals. This is the platform for you guys for promotion etc.

For more info please contact /email us at info.kawat2009@gmail.com
  1. Kak Sue : 019 4781 370
  2. Shafiq : 019 6446 708

12 October 2009

Tahniah Jort ... BM Jamboree 2009

Tahniah Jort............. Nombor 9 di BM Jamboree. Yellow jersey tu bang yang ada bintang merah

11 October 2009

Taurus turun tangga pantai merdeka..

video

Pantai Merdeka Ride (11/10/09)

Awat Zain .....
Bil makan pagi kat Kota Kuala Muda ..... Baki Ada pada mod
Makan jangan x makan .... ride to eat ...eat to ride .... sori KOTRT.. pinjam motto


Mat Spider camera man .... gambag x leh masuk la
Ni Taurus Junior .... Habis kalah senior dibuatnya... bakal pengganti "Flying Rocket kot".. Azizul Hasni
Ni masa nak betolak dari rumah mod (Bertam Perdana Kepala Batas)

CrossORT
Makin Crossort
Lagi CrossORT... Dok tunggu kawan x mai lagi
Awie ngan Nasir Senior lepak tunggu kengkawan lain mai


Ahad 11 Oktober 2009 ........... Dalam orang lain kalut pi kayuh kat BM Jamboree 09... crossORT ada aktiviti sendiri pagi ni... Kayuhan Pantai Merdeka. Ada 10 rider semua. .. Razif Taurus, Taurus Junior, Aizat, Aziz Merida,Zain, Lan Sinic, Anuar, Mat Spider, Nasir Senior, Awie... Mula kayuhan dalam hujan renyai jam 8.00 pg.. Balik sampai umah dekat pukul 12... Lebih kurang 60km.. Aziz nampak x berapa seronok hari ni... Maklum la bini kena transfer ke Selangor(promotion tu bang). lepas ride nak terus ke KL hantag bini dia.. On the way balik jumpa TSS pedaller... pyan n the gang... aikk x pi BM Jamboree ka....

Macam biasa lain-lain gambag mod akan letak kat picassaweb... banyak sangat ... Klik dekat link ni ... http://www.picasaweb.google.com/crossortxc

08 October 2009

Jemputan dari Nomad Event


Halo!

On behalf or Nomad Adventure, we would like to invite you and your friends/members of CrossORT XC Mountain Bike Club to an upcoming MTB Orienteeering event around Gopeng area.

Event – GPS (Gopeng Peanut Search)

Date – 15th Nov 2009 (Sun)

Venue – Earth Camp, Gopeng, Perak

Event Period – 10.00am to 3.00pm

Registration starts from 8.30am

GPS is designed as a fun & exciting event for mountain bikers & outdoor enthusiasts. It is not a race in the traditional sense, rather a navigational challenge done on mountain bikes over 5 hours. There will be prizes for top finishers and also Lucky Draw goodies for participants who returned within the time limit and achieved the minimum score. Confirmed event sponsors todate are Teva, Redbull, Corezone, GPS-Hypermart and couple more to come.

Checkpoints are spread out over surroundings of Gopeng. Variety of routes is on offer, taking riders on a journey to discover hidden gems around the area. Suitable for technical riders who yearn for some new challenge, and also newbies who want a more laidback ride to a famous makan stop

We would like to invite you and your friends / members to this interesting event. For more information, please check out www.nomadadventure.com or event@nomadadventure.com.

On this note, we appreciate if you can also help spread the word around through your weblog and cycling community.

Many Thanks!

Wye Yim

Events Manager


Slip bank bayaran kayuh lasak

Slip bayaran kayuh Lasak 2009 yang dibuat melalui Maybank Tasek Gelugor pada 7/9/2009 jam 1.15 petang

07 October 2009

Confirm 19 pedallers ke kayuh Lasak 2009

Setelah 2... 3 hari berhempas pulas ... sms... call h/pjone lastly dapat jugak kumpulkan kutipan pendaftaran 18 member crossort... Tengahari tadi mod dah bank in duit ke Maybank Tasek Gelugor sebanyak RM1080.00... Pas tu sms pada penganjur duit dah dimasukkan dan print out dari internet semua senarai nama paesrta. So lepas ni semua kena tandatangan atau bagi pihak mod akan tandatangan....... Goodies collection pada 5/12/09... Insyaallah mod akan uruskan.. So finally 19 peserta confirm ke Kayuh Lasak 2009

Pedallers list : 1)Aizat Giant 2)Lan sinic 3)Taurus 4) Mahadir 5)Rafid PGR 6)Wak Yadi 7) Jai downhill 8)Anuar 9)Hafiz Jordan 10)Yus One Stop 11)Bro Nasiren Senior 12)Dahlan fullsus 13)Zain Anugerah 14)Mat spider 15)Shapawi 16)Bang Din BP 17)Ustaz Mat 18)Jort 19)Neng

05 October 2009

Pendaftaran Kayuh Lasak 2009

Salam pada semua pedaller yang masuk Kayuh lasak ... Payment tolong serah pada moderator selewat-lewatnya malam esok .... Lusa nak "bank in".... macam biasa mod minta maaf... tiada pendahuluan.... lepas raya ni poket dah seryat.

Tolong war-warkan pada semua member kecuali aizat....

Kayuhan Ketupat 2 Negeri

Kedai 7 eleven Paklong .... Dah jadi kedai makan rasmi mountainbikers apabila berkuinjung ke Bukit Birut Pinang Tunggal Kedah
Wak Yadi baca paper 2 hari sudah
Anuar ngan maklong ... nampak sebijik mcm anak dengan mak
Dah bepuluh kali dah ambik gambag tang ni... (tangki ayag Bukit Birut)
Peh .... Wak yadi macam pemimpin okestra
Ni dalam kampung Pinang Tunggal sebelah Penang
Kat Taman Serai Wangi... padang Serai
Anuar.... dlm kebun kelapa sawit ke Padang Serai
Yang mana lebih lawa bahagian belakang ... anuar ke zain
Abang senior kita ..... Nasiren dengan paling junior... Mat labah-labah
Ni masa dok tunggu kawan-kawan mai depan ILP kepala Batas... janji kul 7.30 pg
Orang kuat crossortXC.....
Apa yang tak kena tak tau la .... mamat 3 orang ni ....

Overall pagi tu 8 orang yang kayuh, mula depan ILP Kepala Batas.... pi ikut Kubang Menerong.. kona masuk Ladang Kelapa Sawit... Tembus Taman Serai wangi Padang Serai... Balik ikut Ekor Kucing... Teruih pi Bukit Birut balik ikut lahag tiang .... mula di Penang... masuk kedah....masuk penang balik ,,,, masuk kedah pulak.... masuk penang balik....... total lebih kurang 35km ada la

Pendaftaran Kayuh Lasak 2009

Nasib baik.... Chen dari KOTRT bermurah hati membuka online registration untuk crossortxc walaupun dah tutup sebenarnya. "Special case"... TQ Chen. So untuk Kayuh Lasak 2009 ada 19 pedallers akan join atas nama crossort. Harap- harap pada tarikh tersebut semua dapat pegi... lambat lagi tu... mcm-mcm hal boleh berlaku... kecemasan la... hal lain yang lebihpenting la dan mcm-mcm lagi.... Mcm biasa yuran penyertaan(RM 60.00) mod akan kutip dalam 2 atau 3 hari lagi sebelum mod "bank in"

Tribute to Gary Moore

Loading...