WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

25 July 2010

Main gitar sattttt........

Ni kira boring tahap dewa ke brapa pun x tau la sampai pegang menatang bertali 6 kat pjbat ni
video

20 July 2010

Another sunday at Bukit Birut












KLIK IMEJ UNTUK TUMBESARAN

hari Minggu lalu mod x kayuh pasai hari Sabtu dah pegi kayuh ke Pantai Merdeka dengan Anugerah ngan Anuar... So hari ahad ..start motor ke Bukit Birut.. capture gambar member crossort yang kayuh hari tu...

17 July 2010

Dari rockerzzzz. ke bikerzzzz

KLIK ATAS IMEJ UNTUK TUMBESARAN

Gambar ni ambil guna nikon 200D dengan Nikkor Telephoto lens... proses editing guna Adobe photoshop dengan potraiture plugins +adobe lightroom... Kalau dulu masa muda selallu nya main lagu sweet charity, Iron Maiden, Dio, Purple... dan mcm-mcm lagi.... Itu la punca aku dapat gelaran "rock"....... Sori pada yang melawat blog... tersasar dari tajuk... boring-boring malam ni member ramai betolak ke cameron Highland ... Kayuhan Thomson Trail

11 July 2010

Koleksi kayuhan Butterworth Air Base Fun Ride part 2

Nak balik dah... TQ BACC

Mamat yang sorang tu pakai uniform... x keja ka bang..

Antara crossort yang hadir masa kayuhan... ada yang x dak dalam gambar... Ada di sekitar jumpa kawan-kawan MTB group lain la tu

Gambar ni mod ambil masa dok tunggu isteri... mana la bini aku.. x sampai lagi ni

Pon (BACC)... Ok ka gambag ni... kena tanya orang pakai DSLR

Appeture.... shutter speed... ISO... metering... belasah aja pakai fungsi sport( gambar orang lari biasanya kat setting compact camera)

berkayuh dalam kesamaran

ni masa nak flag off...

Aziz ngan frame giant full sus baru... frame beli kat One Stop cycle shop... frame order dari US bukan pasaran di malaysia... Complete bike harga lebih dari RM 23,000.00.. Yang sebelah aziz jangan sapa dok tanya apa... he...he...


Anugerah dok belek tudung meja.... hak kerajaan Malaysia... x pa.. pinjam sat saja lepas kayuh hantar balik


Rani ngan orang rumah.

(KLIK ATAS IMEJ UNTUK LIHAT TUMBESARAN)
pinjam Pon hawkMTB punya istilah

Kali ni gambar yang mod ambil adalah dari apa yang mod snap semasa kayuhan ... ada 59 imej semuanya di dalam picassaweb... Klik link di atas untuk ke picassaweb.klik kat sini pun boleh jugak. Untuk preview di sini hanya ada 11 imej sahaja..

Butterworth airbase Funride














Gambar ni semua aku ambik dari Blog HawkMTB... Tabik Pon.... copy gambagmasuk blog crossort... aku punya x siap lagi la....Lens cantik... No wonder gambag baik punya... tahniah kepada BACC

04 July 2010

NTMTBA... Darjah 2... Jangan dok kelas pemulihan dah la...

Senarai peserta crossort untuk NTMBA 2010.... masuk darjah 2.... Ada yang dok kelas pandai ... ada yang dok kelas belakang ... ada yang dok kelas pemulihan ( Tak habis semua check point)... kita tengok lah nanti

Tribute to Gary Moore

Loading...