WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

30 December 2009

Jort kena patuk Ular di KAWAQ09 ?



Kesian kat Jort. ... Antara crossort yang habis semua check point... Tapi tah menatang apa gigit sampai darah x berhenti ... Jort kata rasanya ular... (nasib baik x jadi apa-apa) sampai pi ke hospital.... KAWAQ 09 punya pasai

29 December 2009

Gambar Terbaik KAWAT 09 ..... atau KAWAQ 09


Aku rasa gambag ni adalah yang terbaik dalam Taiping Jamboree(KAWAQ 09)... Mana ada organiser yang swastakan "Water Refill Station" pada penduduk perumahan.... Ini lah yamg julung kali aku rasa... Ada lagi satu refill station kat belakang rumah sapa tah... siap dengan cerek bro... Organiser punya refill station nunnnnn kat km30

Gambar ikhsan dari Gerek Baru dan Pudin..... Right pic at the right moment

27 December 2009

Kata-Kata Tak Sepatutnya Dari Organiser KAWAT09


Kalau betul la kata-kata ni dari blogger KAWAT09.................Kata-kata ni moderator ambil dari blog http://kayuhkong.blogspot.com/ melalui chat box mereka. Setelah setengah mati kita kayuh......... sori bukan kayuh tapi tolak.............lagi sekali sori bukan tolak tapi pacak dalam hutan........... tak tentu hujung pangkal. Harap-harap bukan moderator blog KAWAT09 yang keluarkan kata-kata ni dalam blog kayuhkong.blogspot.

Walaupun chat box rasmi KAWAT 09 dah ditutup(akibat teruk kena belasah)... Sapa-sapa nak luah perasaan boleh la tulis pada ruangan "comments" post ini....

24 December 2009

Kayuhan memasnaskan badan Warisan Taiping 2009

Tarikh : 25/12/2009 (Jumaat)
Hari : Jumaat
Masa : 7.15 pagi
Tempat berkumpul : One Stop Cycle Shop, Pusat Bandar Bertam Perdana, kepala Batas
Jarak kayuhan : 30 km (Road/off road... Bukit birut Pinang Tunggal, Kedah)

Semua dijemput ramai-ramai.......... x kira dari mana pun ... tebang pokok krismas kat bukit birut

21 December 2009

Kayuhan Riadah 19 Disember 09









Kayuhan sempena Maal Hijrah... Semua sekali 18 org.... Kali ni Pon Hawk MTB punya camera .. Ada la peluang moderator masuk dalam frame... kalau x pakai dak....TQ Pon... Dapat kawan-kawan baru lg hari ni... Tang kosong sebelah Yus tu nak masukkan Rafid PGR... x dan nak impose... gambag ada dalam camera Yus

Full collection biasa la kat Picassa Web

10 December 2009

Pendaftaran “RIDE UP NORTH”: Perlis Mountain Bike Jamboree 2010

Registration is now open.

Setelah berbulan memerah keringat …. maka tibalah masanya kami mengumumkan bahawa pendaftaran RIDE UP NORTH dibuka mulai hari ini. Kepada kekawan, peminat dan penggemar mountain biking, Ini adalah program khusus untuk anda semua. Sila sebarkan kepada rakan dan taulan. Pendaftaran dibuka mulai 04 Disember 2009 dan ditutup pada 31 Januari 2010. Yuran penyertaan RM50.00 (Petikan dari http://perlismtb.com).

Untuk crossort yang berminat sila hubungi One Stop Cycle Shop, Kepala Batas

MUAT TURUN BORANG

09 December 2009

KAYUH LASAK 2009 latest news

unofficial Kayuh Lasak statistic: 950 started, 850 cleared check point 3 and only 500 arrived at check point 6 with full set of stickers and 130 arrived without checkpoint 4 stickers and 2 without checkpoint 1,2 and 3 stickers. Normally it won't be more than 50% with all checkpoint stickers. The last minute change of route order by higher authorities and kind weather may contribute to higher finishers' percentage

Kayuhan Warisan Taiping 09 namelist


Tarikh : 27/12/09
sama macam biasa – 4 stage, 4 level of torture
This year route cuma 45km sahaja

STAGE 1 – 17km jalan merangkumi on road
dan off road. Ada sedikit pendakian bukit

STAGE 2 – 12km some climbs tak berapa tinggi.

STAGE 3 – 10km melalui single tracks and some climbs

STAGE 4 – 6km single tracks melalui kebun
kelapa sawit

REFILL STATION 1 - 16KM
REFILL STATION 2 - 25KM

Tribute to Gary Moore

Loading...