WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

14 March 2009

GIANT XTC Team (Saiz 17") UNTUK DIJUAL..

Ada sebijik untuk dijual(member crossortxc punya). Moderator akan cuba dapatkan gambar dari tuan punya... Harga difahamkan dalam RM 850.00... Sebab jual : Dah upgrade ke full Sus.. (5K lebih bang)... Bukan sebab condition x baik.... Kalau teringin hantar nama dan nombor handphone ke crossortxc@gmail.com ... maklumat nombor phone dirahsiakn . Hanya moderator yang tahu dan seterusnya nama dan phone anda akan saya forward kepada tuan punya beskal.

08 March 2009

Wak Yadi macam "coastguard" hari ni(Kulim Hi Tech exploration)

Salam... pedaller rasanya dah puas hati dengan kayuhan hari ini. Sebab kita merancang.. Tuhan menentukan. Tahniah buat rakan yang tamat dalam linkungan pedaller hebat... Razif taurus, Rafid, hafiz Jordan... Tapi yang menarik ialah Wak Yadi kita.... Tabik spring wak... jadi macam kevin costner dalam "coastguard".. Mengetepikan kepentingan diri demi kawan-kawan yang tersangkut macam tu jugak aizad dengan yus... Moderator dah nak keluar awal rasanya dengan nasir senior, ustaz mat. Tapi wak Yadi kata no way... hempa kena kayuh jugak sambil peturun ilmu dia.... ha.. ha... yang syoknya menjadi.. dont event think when to fihish or how many km to go... cuma kayuh... enjoy kia punya ridedia backup sambil dok beletiag belakang aku... dia kata lan hari ni hang kena tadah telinga kat aku....Ustaz mat x penah crem pun hari ni crem jugak dan flet abis..... On the way nak nak keluar terserempak dengan satu mamat. dalam masalah(crem...).... Rupanya Jai . Wak Yadi jugak berenti support dia.pendek cerita last sekali semua sekali sampai ke garisan penamat dengan lepas 5 check point. Jai dapat tepukan gemuruh daripada kawan-kawan dia masa nak sampai garisan penamat... Satu kepuasan bg Jai rasanya... Jamboree pertama yang dia tamatkan sampai finishing line.... no more chicken route

Balik di rumah dok terfikir... sebenarnya kita tak bertanding dengan sapa-sapa... cuma bertanding dengan diri sendiri..berapa jauh kita boleh pergi dan bagaimana caranya untuk pergi jauh terpulang pada kita tapi pengertian ni mungkin berbeza bagi semua orang.

Sekali lagi... terima kasih banyak-banyak wak... betui-betui enjoy kayuh ngan wak hari ni... kita lantik wak yadi jadi kaunselor kelab kita kot... Tapi mana boleh tahan dia pun... takkan tiap-tiap kali nak dok belakang saja...

crossort x dak jersey tapi kita ada pedaller yang hebat....

Gambag coming soon...

07 March 2009

Kayuhan Persediaan Kulm Hi Tech Exploration 09

(7/3/09)Nampak gaya pagi ni team CrossORT XC berpecah 2... Satu ke Batu Kawan.. Satu ke Bukit Birut. Di Batu Kawan menurut dari sumber yang boleh di percayai... 2 kawan kita "tetomoih"... Razif BPJ dengan Hafiz Jordan... Tu la Rafid... kena tukag "fullsus" cepat sikit... Nampak gaya kali ini penyertaan 2 adik beradik menyentuh perasaan peserta lain hari ni... maklum la selama ini hanya bertemu di Jambori sahaja...sapa lagi kalau bukan Razif Taurus ngan abang dia.."albert ang"... Lebih mesra dengan panggilan "abang bert" di rumah....Saudara Yus hampir menitiskan air mata dengag cerita...Lan sinic senyum kambing di Bukit Birut dengan Mat jamnapari........
Tahniah.... Razif BPJ, Rafid PGR, Wak Yadi, Razif Taurus, Yus Scott, Hafiz Jordan.

Di Pinang Tunggal pulak tak ada yanng menarik sangat... cuma lan try tayar baru dia "Kenda klimaxlite". Thanks bro rafid for you opinion about the tyres.... 5 peserta diketuai oleh.. Zain Goose, Nasier Senior, Nasir Junior, Ustaz Mat, Lan.. Turun Bukit irut lepak kat " 7 eleven".. Paklong roti canai... Gambag coming soon at picassaweb... Batu kawan x dak gambag... cameramen x pi...

03 March 2009

Kayuhan 300 kaki ...Bukit carpet

Aku tak tau la... nampak gaya makin "crossort" kawan-kawan aku ni... ari sabtu 28/2/09 depa pi kayuh 300 kaki. Naik ikut off road, turun pun ikut off road.. dengag cerita hafiz jordan belah sampai tak ingat kawan blakang... mahadir(manusia yang lahir pada zaman yang salah).. kira jemputan minggu ni la.. pun tak kurang hebat. Yang syok.. tak tau jalan tapi canggah naik dulu... kelam kabut tok batin taurus pi dok cari depa.... Tak cukup tu hari ahad pi Bukit Carpet, Penang pulak... Rider lebih kurang sama... Razif Taurus, Rafid, Hafiz Jordan, Nasir "aerodinamik"... lagi teruk dari 300 kaki... Balik dar penang pi Alog Setag.. kedai basikal Merida... Nasir pi tangkap XT punya hydraulic brak set... RM 750.00 .... murah... brake motor RM 50.00..mahal bang.... Tak cukup tu ... lajak pulak pi Jitra..... Aku tak tau la depa sampai umah kul brapa....

Tribute to Gary Moore

Loading...