WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

05 January 2010

Lagi berita penganjur KAWAQ 09 cukup kurang ajar

Mulanya cadang dah nak tutup buku pasai KAWAQ 09 Taiping.... Tapi bila dengar cerita ni mod gagahkan diri untuk tulis cerita ni... bukan nak menghasut cuma nak bagi semua MTB yg singgah di blog ni tahu..... rasa tebakar sungguh dalam dada ni...

Malam ni(5/01/2010) jam 9.00 mlm. tadi mod singgah di One Stop jumpa kwn2 MTB. Seorang sahabat bagitau member kita dari Taman Bertam Indah , Kepala Batas( basikal Giant warna putih) nama x payah sebut la... call "Su" dari organizer KAWAQ09 selepas kayuhan. Bukannya apa dia nak tanya tentang jersey KAWAQ09 yg dia belum dapat... Tau apa yang dia dapat.... Dia kena perli dengan "SU" dengan sindiran "lain kali kalau basikal tak bagus dan tak kuat kayuh jangan datang ke Jambori Taiping"...

"SU'.... kalau lu baca blog ni lu pikir la sendiri dah berapa gunung yg lu panjat... dan berapa lurah yg lu dah turun .... atau pu lu langsung x tau apa dia erti mountain bike...John Tomac yang legenda punya mountainbikers tu akan kata organizer ni gila babi apa kalau dia mai.... babi pun x gila macam tu

Apa "comment" anda

5 comments:

  1. Tahun lepas saya dan beberapa member pergi ke Kayuhan Warisan Taiping 08 dan balik dengan perasaan kecewa kerana trek panjang tapi langsung tak mencabar. Tahun ini, hanya satu member pergi dan balik dgn komen tak baik utk penganjur. Buang masa dan wang saja.

    Ajaran utk masa hadapan: Sokong dan hanya pergi ride yang dianjurkan oleh kumpulan mtb sebab hanya seorang rider mtb sahaja yang tahu apa tu trail yang best. "Jamboree organised by riders for riders"

    ReplyDelete
  2. Mcm mana pun jamboree sblh UTARA jgk yg best...btul tak?? Antaranya ialah SP Jamboree, Nibong Tebal MTBA, Kulim HiTech, Kedah Jamboree, UUM XC Race, Jitra, Kayuh Lasak Penang , DLL,....smuanya puas hati..btul tak?? Jadi sbg pengajaran lain kali jgn dok serbu dah ke PERAK..trek sblh kita jgk yg the BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"Jamboree organise by riders for riders" kat KAWAQ09 "Jamboree organise by Wild Boar for Riders...gitulah jadinya..

    ReplyDelete
  3. Bro, wa bukan nak cakap apa2, selama ni pun wa dok diam2 saja melihat perkembangan KAWAQ'09, tapi bila statement tu bunyi mcm tu terasa pedih juga. Untuk pengetahuan, problemnya bukan kat beskal bagus atau tak dan kuat berkayuh atau tak kuat berkayuh, problemnya kat trek tu, banyak rider dok komplain pasai trek tak boleh kayuh langsung, majoriti yg masuk jamboree tu bukan nak berlumba atau nak test endurance, kebanyakannya nak berkayuh dan nak enjoy kayuhan tu, keperluan2 mcm tu harus dan perlu dimasukan sebagai ingredient dalam proses mengenalpasti trek yang akan dijadikan laluan sesuatu jamboree. Mengaku saja la Bro kesilapan dan kelemahan yang berlaku tak usah dok tunjuk kat sapa2 dah tersilap mengaku saja la, buat pemohonan maaf secara terbuka, yang mana belum selesai, selesaikan segera, ada lagi raider yang tak dapat jersey, selesaikan, takat tu la yang boleh habaq dan nak kata.

    ReplyDelete
  4. kita kayuh kat 'lurah' Su la pulak tahun nie.

    ReplyDelete
  5. Lurah 'SU' semak mcm trek yg depa buat jgk kot !!!! kahkahkahkah..tuihhh !!!

    ReplyDelete

Tribute to Gary Moore

Loading...