WAKTU SOLAT BAGI KAWASAN KEPALA BATAS

klik atas tajuk aktiviti yang berwarna biru dalam kalender untuk maklumat lebih terperinci(detail).

06 May 2009

Ustaz Hafiz tambah koleksi...

Peh... mula dulu masa beli Giant iguana bg tau albert(abang cikgu Razif) budget dalam lingkungan RM 2000.00 ..........last-last upgrade sampai cecah dekat RM10,000.00. Latest punya semalam pi tangkap pulak Scott scale 40, wheel set gtec, groupset deore XT.... Moderator pi buat lawatan kat sekolah dia... jumpa mat ngan cikgu razif.... sekolah dah jadi garaj basikal.. semalam bawa corratec.. cikgu razif ngan cannondale(meriam deli)... siap boh atas meja dalam bilik KH....tadi pi pulak dok projek potong handle bar... tapi bukan waktu pengajaran dan pembelajaran la... Moderator selaku pegawai dari Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri kena la pi tengok pasai dapat jemputan....... Dengag angin-angin masa sembang tu ada yang berminat nak tangkap fullsus pulak ujung tahun ni.....

9 comments:

  1. Bila nak buat bengkel pasang, servis dan tuning beskal dah ramai yang ada beskal, setakat minor problem boleh la adjust sendiri tak yah nak pi kedai.
    "Cikgu razif bagi part cuci rantai, suka sungguh cuci rantai, bekilat, pakai sabun basuh pinggan cap "Glo", mujarab dan dijamin bekilat, memancar-mancar sinarnya - iklan."
    Tapi apa pun nak ucap terima kasih kat cikgu razif pasai sumbangan beliau kepada industri buah naga, dapat juga member2 merasa buah naga "free", "Terima kasih cikgu"....
    Kes potong handle, kalau tersilap potong nak sambung, tanya cikgu razif...tau la nak buat mcm mana...

    ReplyDelete
  2. taurus laa, sapa lagi!!!May 6, 2009 at 10:51 PM

    dengag crita lani ada mmbr crossort yg tgh angau dn berangan2 nak tukag bskl full sus plak!!!! allmountain plak tu...yg pasti 4 org..apa pun gua ucapkn tahniah buat smua mmbr krn tlh mnjadikan pekedai2 basikal mtb kaya raya skrg ni...hehehe..

    ReplyDelete
  3. yang tu tak berapa nak daring, lani dengar cerita geng crossort nak tukar pakai "motor beskal" dan "motorcross", dah ada beberapa orang nak lelong beskal, sapa2 nak beli beskal lelong daftarlah dgn moderator sebelum 10hb Mei....

    ReplyDelete
  4. mmg full sus sempoi...setakat anak tangga kat tokun tu, gerenti no hal punye. ade geng dah try turun tangga (beberapa tingkat), mmg x rasa gerun nak jatuh...umpph. budget dlm rm10~15k dah kira spec pro rider all mountain, tapi kalu ade rm7~8k pun dah memadai utk lawan geng2 pro rider ni..he he he. kayuh beskal jepung pun kira ok dah...

    ReplyDelete
  5. Ni yang mod sedih ni.... member kita pi survey kedai kat KL dapat t-shirt free... smalam mai tayang kat umah rock.....sedih bangatttt. Beskal jepung pun dapat gak...

    ReplyDelete
  6. cakap ttg bskl ni fuuuhhhh...hebat!! sapa yg dpt bli yg mahal tu kira terhebat d kalangan rider2..upgrade pun gila2 gak..tapi kdg2 kita terlupa satu hal..beli bskal ribu2 smp cecah budget rm10-15K senang2 kluar duit tanpa fikir2 lagi..tp p smyang jumaat nk bg rm10 pun susah..abih2 byk rm5..sbb x nampak benda, bskal nampak depan mata..hehehe gua cakap ni utk diri gua je..rider2 smua jgn la marah..

    ReplyDelete
  7. Bab bg sumbangan pd masjid atau surau ni... x nak sebut la... tapi mod tahu dalam ahli kluarga crossort ni ada yang bagi sumbangan tetap pada surau setiap bulan .. dia dah sebelahkan sedikit dari pendapatan bulanannya untuk surau atau sumbangan lain berbentuk keagamaan... Biasanya dalam hal ni orang tak kecoh...takut riak... Yang penting ikhlas.. Allah SWT tak akan membezakan samada sumbangan tu RM 1.00 atau RM 1000.00. Kalau kita asyik canang orang tu beli tu boleh, orang ni beli ni boleh... cuba kita tengok berapa banyak dah sumbangan dari kita untuk masjid atau surau atau lain-lain... Mod juga tahu ada di kalangan crossort pernah pegi vakum surau tengah malam sorang-sorang sebab nak orang pegi sembahyang dengan selesa... Pada mod beli beskal puluh ribu pun tak pa... janji puas ... sebab kita kerja, cari duit, belanja seolah-olah nak hidup 1000 tahun lagi .. tapi amal ibadat kena lebih kuat... seolah-olah kita akan mati pada esok hari ...Mod selalu ingatkan pada diri mod dan kluarga... buat apa pun kena ikhlas... baru Allah murahkan rezeki... bila rezeki dah murah baru boleh fikir apa nak buat dengan rezeki tu

    ReplyDelete
  8. TaurusPatahTandukMay 11, 2009 at 4:42 PM

    baguih mod..mamat tu memang jeles ngan kita..jgn2 dia yg tak pernah sedekah kat masjid/surau tapi sedekah kat kedai baskal slalu..bak kata pepatah "mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih",Karam Singh Walia..TV3!

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum, aku setuju dgn mod, dalam apa hal pun kita mesti ikhlas barulah hasilnya barakah,dalam hidup ini hanya barakah yg dicari tak lebih dari tu. Tak berguna apa yang dicari, dikejar dan dapat sesuatu rezeki dgn jumlah yg banyak dan melimpah-limpah tetapi barakah nya jauh dari kita, fikir-fikir lah.....sama juga dalam persahabatan keikhlasan diutamakan. Tenung-tenungkan lah kat mana kita selama ini. Samada di jalan yg lurus atau dijalan yg benar atau dijalan yg lurus lagi benar.

    ReplyDelete

Tribute to Gary Moore

Loading...